Wiellader

Een machine waarmee grond wordt verzet - verplaats dus - wordt een wiellader genoemd. Andere veel voorkomende benamingen zijn een shovel, grondverzetmachine, een laadschop en kniklader.

Voor grondverzetbedrijven (GWW) is de wiellader een onmisbare machine, in deze branche zijn het vooral de grote en zware machines tot wel 200.000 kg die gebruik worden. De Pitbull mini-wiellader, ook wel Pitbull compact loader genoemd, wordt onder meer toegepast bij bouwbedrijven, sloopbedrijven, hoveniers en stratenmakers.

Multifunctioneel

De Pitbull wiellader is multi-functioneel door het gebruik van diverse voorzetapparatuur die aan de hefarm wordt bevestigd. Met palletvorken verplaats men snel pallets met bijvoorbeeld stenen of zakken zand.

Andere veel voorkomende voorzetstukken zijn de dichte bak, de puinbak, de stenenklem en de veegbezem.

Een Pitbull wiellader is door het gebruik van eenvoudig te wisselen voorzetstukken ook een allround machine in de agrarische sector. Een mestvork met bovenklem, grondboren, een puinriek, maaimachines, containers voor voerdosering kunnen eveneens snel aan de wiellader worden gekoppeld.

Ergonomisch en betrouwbaar

De compacte Pitbull wiellader is speciaal ontwikkeld voor gebruik in kleine ruimtes, met het grote aanbod aan toepasbare aanbouwdelen is het een veelzijdig machine waarbij ergonomie en betrouwbaarheid uitgangspunten bij de ontwikkeling van deze in Nederland geproduceerde machines.

Interesse?

Neem contact met ons op wanneer u meer wilt weten over het kopen van een compacte wiellader of één van onze andere producten.